Zinātniskais pētījums: Uzlabota sporta izturība ar frakcionētu biešu sulu

Zinātniskais pētījums: Uzlabota sporta izturība ar frakcionētu biešu sulu

Sporta veiktspējas uzlabošanas pasaulē sportisti pastāvīgi meklē dabiskus risinājumus, lai pārvarētu savas robežas un sasniegtu visaugstākos rezultātus. Viens no šādiem risinājumiem, kas pēdējos gados ir izpelnījies ievērojamu uzmanību, ir frakcionēta sarkano biešu sula. Šajā ierakstā mēs iedziļināmies revolucionārā pētījumā, kurā tiek pētīta šī spēcīgā eliksīra ietekme uz sportisko sniegumu un vispārējo veselību. Ja vēlies izlasīt pašu pētījumu, meklē to šeit !

 

Frakcionētas sarkano biešu sulas zinātnes izpēte

Frakcionēta sarkano biešu sula ir inovatīvu ekstrakcijas metožu produkts, kas izolē galvenos bioaktīvos savienojumus, tostarp nitrātus, kas ir pazīstami ar savu potenciālu uzlabot sportisko sniegumu. Atšķirībā no tradicionālās biešu sulas, kas satur virkni savienojumu, frakcionētā sula piedāvā koncentrētu devu sniegumu uzlabojošu sastāvdaļu.

 

Pētījums: ietekme uz sportistiem 

Šis pētījums, ko vadīja pētnieki no tādām iestādēm kā Latvijas Sporta izglītības akadēmija un Rīgas Stradiņa universitāte, koncentrējās uz frakcionētas sarkano biešu sulas ietekmi uz sportistu, kas specializējas vieglatlētikā. Mērķis bija izpētīt tā ietekmi uz veiktspējas rādītājiem, piemēram, VO2max un vispārējiem veselības marķieriem.

 

Izpratne par galvenajiem terminiem: VO2max: VO2max jeb maksimālā skābekļa uzņemšana ir maksimālā skābekļa daudzuma rādītājs, ko indivīds var izmantot intensīvas slodzes laikā. Tas ir būtisks aerobās kapacitātes un izturības rādītājs. Augstākas VO2max vērtības parasti korelē ar labāku sportisko sniegumu un kardiovaskulāro sagatavotību.

Ergogēnais palīglīdzeklis: Ergogēnais palīglīdzeklis ir jebkura viela vai tehnika, ko izmanto, lai uzlabotu sportisko sniegumu. Šie palīglīdzekļi var ietvert uztura bagātinātājus, treniņu metodes, aprīkojumu vai psiholoģiskas stratēģijas, kuru mērķis ir uzlabot fizisko sniegumu un atveseļošanos.



Galvenie secinājumi: veiktspējas uzlabošana, atveseļošanās paātrināšana

Pēc frakcionētas sarkano biešu sulas lietošanas sportists piedzīvoja ievērojamus VO2max uzlabojumus, kas ir kritisks aerobās kapacitātes rādītājs. Jāatzīmē, ka pat viena sulas deva izraisīja VO2max pieaugumu par 9%, un pēc septiņām papildināšanas dienām tika novērots turpmāks pieaugums.

Turklāt, lai gan tūlītējas izmaiņas vispārējos veselības marķieros bija nelielas, sportists ziņoja par ātrāku atveseļošanos un uzlabotu fizisko labsajūtu pēc frakcionētas sarkano biešu sulas lietošanas. Tas liecina par tās potenciālu ne tikai uzlabot sniegumu, bet arī atbalstīt pēcslodzes atjaunošanos, kas ir būtisks sporta treniņu aspekts.


Šī pētījuma rezultāti sniedz vērtīgu ieskatu sportistiem, kuri cenšas pilnībā izmantot savu potenciālu. Iekļaujot savā uzturā frakcionētu sarkano biešu sulu, piemēram, BEET-TOX , sportisti var pavērt iespējas jauniem sasniegumiem un uzlabotiem noturības līmeņiem.

Turklāt tā dabiskais sastāvs padara to par drošu un pievilcīgu alternatīvu sintētiskajiem uztura bagātinātājiem.

Ja ir vēlme izmēģināt frakcionēto biešu sulu, iesakām Beet Tox, kuru vēlams iedzert 1.5-2 H pirms treniņa vai fiziska darba! 

Atpakaļ uz emuāru